Η προστασία κινητού μέσα από τα μάτια των ειδικών!

προστασία κινητού

Η προστασία κινητού γίνεται απλή υπόθεση με τις συμβουλές της Computer Net Solutions

Είναι γεγονός ότι με τη δυναμική είσοδο των smartphones στη ζωή μας το κινητό τηλέφωνο έχει εξελιχθεί σε κάτι παραπάνω από μια απλή συσκευή πραγματοποίησης τηλεφωνικών κλήσεων και αποστολής SMS όπως ήταν στο παρελθόν. Πλέον μιλάμε για κινητά τηλέφωνα, τα οποία αποτελούν καθημερινά εργαλεία επικοινωνίας και εργασίας και μας επιτρέπουν να κάνουμε λειτουργίες που θα μπορούσαμε να κάνουμε και με τον υπολογιστή μας, όπως να στείλουμε e-mail, να περιηγηθούμε στο internet, να κατεβάσουμε εφαρμογές και πολλά άλλα με αποτέλεσμα όλο και περισσότερα προσωπικά δεδομένα να βρίσκονται αποθηκευμένα στη συσκευή μας. Στο πλαίσιο αυτό, δεδομένου ότι στο χώρο της τεχνολογίας όπου υπάρχουν δεδομένα πάντα θα υπάρχουν κάποιοι κακόβουλοι τρίτοι, οι οποίοι θα μπορούν και πιθανόν να επιχειρήσουν να τα παραβιάσουν,  γεννάται η ανάγκη για την προστασία κινητού απέναντι σε τέτοιου είδους επιθέσεις.  Δείτε τι έχουν να σας προτείνουν οι ειδικοί της Computer Net Solutions για να μην είναι το κινητό τηλέφωνό σας έρμαιο των υποκλοπέων!

 

 • Να είστε πάντα επιφυλακτικοί με τα mail που λαμβάνετε στο κινητό σας. Μην ανοίγετε mail όταν δεν εμπιστεύεστε τον αποστολέα!
 • Μην κατεβάζετε αρχεία και εφαρμογές από sites που δεν εμπιστεύεστε στο internet.
 • Μην ανοίγετε αρχεία και εφαρμογές που δέχεστε μέσω bluetooth ή μέσω MMS αν αποστολέας είναι άγνωστος.
 • Μην αφήνετε ανοιχτό το bluetooth όταν δεν το χρησιμοποιείτε! Όχι μόνο καταναλώνει πιο γρήγορα την μπαταρία σας αλλά αφήνει το κινητό σας τηλέφωνο περισσότερο εκτεθειμένο σε τρίτους.προστασία κινητού
 • Αν συνηθίζετε να αποθηκεύετε απόρρητα επαγγελματικά ή προσωπικά δεδομένα στο κινητό σας όπως για παράδειγμα κωδικούς
  πιστωτικών καρτών, password λογαριασμών κλπ τότε καλό θα ήταν να χρησιμοποιείτε κάποια ειδική εφαρμογή κλειδώματος προστασίας για το κινητό σας την οποία θα έχετε βρεί από κάποιον αξιόπιστο φορέα.
 • Καλό θα ήταν να έχετε και κάποιο αξιόπιστο λογισμικό antivirus εγκατεστημένο στο smartphone σας
 • Φροντίζετε να ελέγχετε τις κινήσεις του λογαριασμού σας για περίεργες χρεώσεις από αποστολή και λήψη SMS/MMS και δεδομένων που δεν έχετε κατεβάσει.
 • Αν η μπαταρία του τηλεφώνου σας είναι σε καλή κατάσταση και παρόλα αυτά χωρίς να έχετε αλλάξει κάτι στη χρήση του κινητού τελειώνει αμέσως είναι μια πιθανή ένδειξη παρακολούθησης του κινητού σας από εγκατεστημένο κακόβουλο λογισμικό.
 • Τέλος, κάτι προφανές…προσέξτε να μην αφήνετε το κινητό σας εκτεθειμένο σε δημόσιους χώρους και με άτομα που δεν εμπιστεύεστε!

Και μην ξεχνάτε ότι για οποιαδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζετε με το κινητό σας τηλέφωνο οι ειδικοί της Computer Net Solutions είναι κοντά σας και μπορούν να βοηθήσουν δίνοντας την καλύτερη λύση για εσάς!