Ασφάλεια υπολογιστών: Προφυλάξτε τον ηλεκτρονικό σας υπολογιστή ακολουθώντας τα tips των ειδικών!

computer-security

Η ασφάλεια υπολογιστών μπορεί να ακούγεται σαν μια περίπλοκη διαδικασία, στην πραγματικότητα όμως υπάρχουν κάποιες απλές ενέργειες που μπορείτε να κάνετε μέσα σε λίγο χρόνο και να διασφαλίσετε ένα καλό επίπεδο προστασίας για τον υπολογιστή σας.

  • Χρησιμοποιήστε λογισμικό Antivirus και firewall

Εγκαταστήστε ένα αξιόπιστο αντιικό πρόγραμμα στον υπολογιστή σας και ένα προσωπικό firewall και φροντίστε να τα κρατάτε ενημερωμένα κάνοντας τα απαραίτητα updates.

  • Προφυλάξτε τα προσωπικά σας δεδομένα

Για να προφυλάξετε τα προσωπικά σας δεδομένα φροντίστε να χρησιμοποιείτε κωδικούς password που είναι δύσκολο να μαντέψει κάποιος χρησιμοποιώντας συνδυασμούς από γράμματα, αριθμούς και χαρακτήρες και να είστε προσεκτικοί κατά τη χρήση των ηλεκτρονικών μηνυμάτων  και μη στέλνετε ποτέ εμπιστευτικές πληροφορίες όπως κωδικούς πρόσβασης και αριθμούς λογαριασμών μέσω email και messengers. Για περισσότερη ασφάλεια αποφύγετε να αποθηκεύετε κωδικούς πρόσβασης όταν εισέρχεστε σε κάποιο λογαριασμό γιατί με τον τρόπο αυτό θα μπορούν και άλλοι χρήστες να μπουν στο λογαριασμό σας. Τέλος μην ξεχνάτε να κάνετε log out!

  • Κρατήστε το λειτουργικό και το λογισμικό ενημερωμένα

Πολλοί πιστεύουν ότι η ενημέρωση του λειτουργικού και τον εφαρμογών δεν έχει καμία σχέση με την ασφάλεια υπολογιστών. Αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος καθώς  οι δημιουργοί ιών κάνουν συχνά επιθέσεις σε συστήματα εκμεταλλευόμενοι γνωστά κενά ασφαλείας που παρουσιάζουν. Ενημερώστε λοιπόν τακτικά τόσο το λειτουργικό όσο και το λογισμικό που έχετε εγκατεστημένο στον ηλεκτρονικά σας υπολογιστή.

  • Αποφύγετε το filesharing

Απενεργοποιήστε το filesharing των windows το οποίο επιτρέπει σε άλλους χρήστες να έχουν πρόσβαση στον υπολογιστή σας ακόμα και από το διαδίκτυο και αποφύγετε την online χρήση δικτύων διανομής αρχείων που υπάρχουν δωρεάν στο διαδίκτυο καθώς είναι γεμάτα με κακόβουλο λογισμικό και μπορούν να πλήξουν τον υπολογιστή σας.

  • Πάρτε τα μέτρα σας όταν χρησιμοποιείτε ασύρματο δίκτυοwpa-secure

Αρχικά φροντίστε να ρυθμίσετε το δρομολογητή σας έτσι ώστε να του επιτρέπετε τη μεγαλύτερη δυνατή κρυπτογράφηση που είναι διαθέσιμη. Στη συνέχεια αλλάξτε το password που δίνεται by default από τον κατασκευαστή για το δρομολογητή σας καθώς και το όνομα του ασύρματου δικτύου (SSID) ώστε να αποτρέψετε οποιαδήποτε ανεπιθύμητη πρόσβαση στο δίκτυό σας. Μπορείτε επίσης να κρύψετε αν θέλετε το δίκτυό σας από τους ξένους απενεργοποιώντας το SSID broadcasting.

 

Ακολουθώντας αυτά τα απλά βήματα θα μπορείτε πλέον να χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας με μεγαλύτερη ασφάλεια και μην ξεχνάτε ότι αν κάτι πάει στραβά η Computer Net Solutions είναι κοντά σας για να σας δώσει άμεσα λύση!