Δεν ανοίγει ο υπολογιστής σας? Μην πανικοβάλλεστε γιατί έχουμε τη λύση!

Επιχειρείτε να ανοίξετε τον υπολογιστή σας αλλά αντί γι αυτό ο υπολογιστής είτε δεν ανοίγει καθόλου χωρίς να ακούγεται κανένας ήχος είτε ανάβει εμφανίζοντας μαύρη οθόνη χωρίς να δείχνει το λογότυπο του κατασκευαστή  και τα λευκά γράμματα του BIOS. Ανάλογα με την περίπτωση ακολουθήστε τα βήματα που σας προτείνει η Computer Net Solutions και δώστε τη λύση στο πρόβλημά σας.slide1

1. Δεν ανοίγει ο υπολογιστής καθόλου

  • Ελέγξτε το καλώδιο

Όσο ανόητο κι αν ακούγεται το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ελέγξετε αν το καλώδιο του ρεύματος είναι σωστά συνδεδεμένο στην πρίζα και στο τροφοδοτικό καθώς και αν ο διακόπτης του τροφοδοτικού είναι στη θέση “Ι” και όχι στη θέση “Ο”.  Σε περίπτωση που όλα είναι σωστά συνδεδεμένα και δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην πρίζα καλό θα ήταν να ελέγξετε μήπως το καλώδιο είναι κομμένο.

  • Αποσύνδεση εξωτερικών συσκευών

Αφού κάνετε όλα τα παραπάνω αποσυνδέστε τα πάντα από τον υπολογιστή εκτός από την τροφοδοσία και δοκιμάστε να ξανανοίξετε τον υπολογιστή.

Αν ανάψει τότε κάποια από τις συσκευές βραχυκυκλώνει τον υπολογιστής. Για να βρείτε τη συσκευή που ευθύνεται κλείστε τον υπολογιστή και συνδέοντας μία μία τις συσκευές δοκιμάστε να ανοίξετε κάθε φορά τον υπολογιστή.

Αν δεν ανάψει προχωρήστε στα επόμενα βήματα

Προσοχή αν δεν έχετε εξοικείωση με το να ανοίγετε το κουτί του υπολογιστή τότε απευθυνθείτε σε κάποιον τεχνικό αλλιώς προχωρήστε στα επόμενα βήματα!

  • Ελέγξτε το τροφοδοτικόδεν-ανοίγει-ο-υπολογιστής-003

Συνήθως η motherboard έχει ένα λαμπάκι το οποίο είναι αναμμένο ακόμα ως ένδειξη ότι τροφοδοτείται σωστά ακόμα και όταν ο υπολογιστής είναι σβηστός. Αν το λαμπάκι είναι σβηστό ή δεν υπάρχει καθόλου αποσυνδέστε όλες τις συσκευές από το τροφοδοτικό και ελέγξτε τη σύνδεση του τροφοδοτικού με τη motherboard και ξαναδοκιμάστε.

  • Ελέγξτε τη motherboard

Αν ο έλεγχος του τροφοδοτικού δείχνει ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα μ αυτό τότε αφού αποσυνδέσετε όλες τις συσκευές από τη motherboard βεβαιωθείτε ότι το κουμπί του κουτιού είναι συνδεδεμένο στη motherboard. Αν ακόμα και μετά από αυτόν τον έλεγχο υπάρχει το πρόβλημα τότε θα πρέπει να καλέσετε κάποιον τεχνικό γιατί είναι πολύ πιθανό να χρειάζεται αντικατάσταση  τόσο η motherboard όσο και ο επεξεργαστής.

 2.  Ο υπολογιστής ανοίγει χωρίς να έχουμε εικόνα

  •  Ελέγξτε την οθόνη

Ελέγξτε πολύ καλά αν η οθόνη καταρχάς είναι ενεργοποιημένη  καθώς και τη συνδεσμολογία με τον υπολογιστή. Αφού είστε σίγουροι για τα παραπάνω προχωρήστε στο επόμενο βήμα.

  • Αποσύνδεση εξωτερικών συσκευών

Αποσυνδέστε όλες τις συσκευές από τον υπολογιστή εκτός από την οθόνη και το καλώδιο του ρεύματος. Αν λειτουργήσει δοκιμάστε να βρείτε τη συσκευή που δημιουργεί το πρόβλημα συνδέοντας τις συσκευές μία μία και δοκιμάζοντας κάθε φορά να ανοίξετε τον υπολογιστή.

Αν τα παραπάνω δε δίνουν λύση στο πρόβλημά σας τότε πολύ πιθανό να υπάρχει πρόβλημα στη μνήμη RAM, στη motherboard ή στην κάρτα γραφικών και καλό θα ήταν να απευθυνθείτε σε κάποιον έμπειρο  τεχνικό. Το προσωπικό της Computer Net Solutions είναι στη διάθεσή σας για να κάνει άμεσα μια διάγνωση και να δώσει την καλύτερη λύση για εσάς!