Δεν λειτουργεί το ποντίκι στο φορητό σας υπολογιστή;

Όταν το touchpad δε λειτουργεί υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείτε να δοκιμάσετε για να το φτιάξετε ανάλογα με την αιτία που το προκαλεί.

Συνδεδεμένη συσκευή USB

Touchpad error | Computer Net Solutions

Δεν λειτουργεί το touchpad στο laptop σας; H Computer Net Solutions μπορεί να δώσει τη λύση!

Κάποιες συσκευές USB μπορούν να απενεργοποιήσουν το touchpad. Για να το αντιμετωπίσετε κλείστε τον υπολογιστή, αποσυνδέστε όλες τις συσκευές USB και εκκινήστε πάλι τον υπολογιστή για να σιγουρευτείτε ότι καμία άλλη συσκευή δεν επηρεάζει το touchpad. Αν το πρόβλημα έχει επιδιορθωθεί αλλά το touchpad δε λειτουργεί ξανά την επόμενη φορά που συνδέετε τη συσκευή ελέγξτε τις ρυθμίσεις του touchpad για κάποια επιλογή που μπορεί να το αποτρέπει.

Ελέγξτε τις ρυθμίσεις του ποντικιού

Σημειώστε ότι για να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα καλό θα είναι να έχετε συνδέσει ένα εξωτερικό ποντίκι γιατί θα χρειαστεί να έχετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις των Windows

Αρχικά πηγαίνετε στο Control Panel στις ρυθμίσεις του ποντικιού και ελέγξτε ότι το touchpad είναι ενεργοποιημένο. Επίσης μπορείτε να ρυθμίσετε και να προσαρμόσετε την ευαισθησία του touchpad στις δικές σας ανάγκες.

Έλεγχος Device Manager

Ανοίξτε το Device Manager και βρείτε στη λίστα το touchpad. Ελέγξτε αν είναι ενεργοποιημένο. Αν όχι ενεργοποιήστε το και ελέγξτε αν λειτουργεί. Αν είναι ήδη ενεργοποιημένο απενεργοποιήστε το και ενεργοποιήστε το ξανά. Αν υπάρχουν θαυμαστικά ή κόκκινα Χ στο Device Manager οποιοδήποτε από αυτά τα λάθη μπορεί να δείχνει ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο hardware του υπολογιστή που να επηρεάζει το touchpad.

Έλεγχος BIOS (για προχωρημένους)

Προσοχή: Ακολουθήστε αυτό το βήμα ΜΟΝΟ αν έχετε εξοικείωση με το περιβάλλον BIOS του υπολογιστή σας γιατί οποιοδήποτε λάθος μπορεί να αποτρέψει τον υπολογιστή ακόμα και από το να λειτουργεί!

Ελέγξτε κατα την εκκίνηση του ΒΙΟS στις ρυθμίσεις του Hardware αν είναι απενεργοποιημένο το touchpad και αν είναι ενεργοποιήστε το.

Επανεγκατάσταση Drivers

Αν τα παραπάνω δε διορθώνουν το πρόβλημα τότε οι drivers του touchpad μπορεί να μη λειτουργούν σωστά. Επισκεφθείτε το site του κατασκευαστή και κατεβάστε την τελευταία έκδοση των drivers για το touchpad του δικού σας laptop. Αφού κάνετε εγκατάσταση επανεκκινήστε το laptop και ελέγξτε αν λειτουργεί το touchpad.

Βλάβη Hardware

Αν το touchpad εξακολουθεί να μη δουλεύει σωστά ή καθόλου θα πρέπει να ελεγχθεί από κάποιον ειδικό τεχνικό για να το φτιάξει. Ίσως να χρειάζεται αντικατάσταση του touchpad ή κάποιου άλλου εξαρτήματος του laptop.

Αντιμετώπιση από την Computer Net Solutions

ZbEkUcG3oHd1VvDb

Στην Computer Net Solutions μπορούμε να αναλάβουμε την επισκευή του χαλασμένου touchpad. Ελάτε σήμερα στο κατάστημα μας για μια δωρεάν εκτίμηση!