Δεν λειτουργούν οι θύρες usb? Δείτε πώς θα κάνετε τη διάγνωση και την επιδιόρθωση μόνοι σας!

image71

Σε μια εποχή  όπου οι συσκευές usb βρίσκονται παντού και αυξάνονται συνέχεια το να μη λειτουργεί κάποια θύρα usb στον υπολογιστή σας μπορεί να είναι ένα αρκετά σοβαρό πρόβλημα. Για το λόγο αυτό η Computer Net Solutions σας προτείνει κάποια βήματα που μπορεί να σας δώσουν τη λύση όταν δεν λειτουργούν οι θύρες usb.

  • Έλεγχος υλικού

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε σε περίπτωση που κάποια θύρα usb φαίνεται να μην αναγνωρίζει τη συσκευή που συνδέετε είναι να ελέγξετε αν υπάρχει κάποιο κατασκευαστικό πρόβλημα στη θύρα. Για να το κάνετε αυτό  συνδέστε τη συσκευή usb και δείτε πόσο καλά εφαρμόζει στην υποδοχή. Αν είναι πολύ χαλαρή και κοsanwa-usb-port-cleanerυνιέται εύκολα τότε μάλλον το πρόβλημα βρίσκεται στο υλικό, οπότε ζητήστε τη βοήθεια κάποιου τεχνικού για να επισκευάσει τη θύρα.

  • Κάντε επανεκκίνηση

Μια κλασική μέθοδος που μπορεί να λύσει αρκετά προβλήματα που παρουσιάζονται ξαφνικά στον υπολογιστή. Αν
μετά την επανεκκίνηση εξακολουθεί να υπάρχει το πρόβλημα τότε προχωρήστε στο επόμενο βήμα.

  • Κάντε έναν έλεγχο στο Device Manager

Στο Device Manager θα δείτε όλες τις συσκευές που μπορούν να συνδεθούν στον υπολογιστή σας. Εσείς αυτό που πρέπει να ελέγξετε είναι το Universal Serial Bus controllers. Πατώντας πάνω στο βελάκι θα εμφανιστούν κάποια στοιχεία. Μέσα σ αυτά θα πρέπει να δείτε κάποιο να αναγράφει τη λέξη κλειδί USB Host Controller. Αν δεν βλέπετε κάτι τέτοιο τότε ίσως να εντοπίσατε το πρόβλημα. Δοκιμάστε να το φτιάξετε επιλέγοντας από τη γραμμή εργαλείων «Scan for hardware changes» . Με την επιλογή αυτή ο υπολογιστής σας θα ελέγξει το hardware εμφανίζοντας το USB Host Controller στη λίστα. Αν δεν είστε αρκετά τυχεροί ώστε να γίνει αυτό τότε τα πράγματα δυσκολεύουν.

  • Απενεργοποιήστε την εξοικονόμηση ενέργειας των Windows για τα USB

Για να το κάνετε αυτό ακολουθήστε τα εξής βήματα : Πατήστε Start και στην αναζήτηση γράψτε regedit και πατήστε Enter. Επιλέξτε HKEY_LOCAL_MACHINE -> SYSTEM -> CurrentControlSet -> services -> USB.Βρείτε το DisableSelectiveSuspend, κάντε δεξί κλίκ και επιλέξτε Modify και στο πεδίο Value Data βάλτε το 1.Κάντε επανεκκίνηση και ελέγξτε τη θύρα.

Κάνατε όλα τα παραπάνω και το πρόβλημα υπάρχει ακόμα? Φέρτε τον υπολογιστή σας στο πλησιέστερο κατάστημα της Computer Net Solutions και το έμπειρο τεχνικό προσωπικό θα δώσει τη λύση!