Δεν φορτίζει το λάπτοπ σας; Βρείτε τη λύση ακολουθώντας τα παρακάτω απλά βήματα!

Computer Net Solutions | Laptop Not Charging

Δεν φορτίζει το λάπτοπ σας? Εμπιστευθείτε το στην Computer Net Solutions και οι ειδικοί θα δώσουν τη λύση!

Η μπαταρία του φορητού σας υπολογιστή έχει σχεδόν τελειώσει και ενώ συνδέετε το φορτιστή δεν υπάρχει καμία ένδειξη φόρτισης. Τι πήγε στραβά και δεν φορτίζει το λάπτοπ; Οι ειδικοί της Computer Net Solutions έχουν να σας προτείνουν κάποιες λύσεις.

  • Είναι συνδεδεμένος ο φορτιστής?

Μπορεί να ακούγεται αστείο αλλά αρχικά θα πρέπει να σιγουρευτείτε ότι ο φορτιστής και η μπαταρία κάνουν σωστή επαφή και στη συνέχεια για να είστε σίγουροι ότι το πρόβλημα βρίσκεται στο laptop δοκιμάστε να συνδέσετε το καλώδιο τροφοδοσίας σε μια άλλη πρίζα  για να δείτε αν υπάρχει κάποια καμμένη ασφάλεια. Αν παραμένει το πρόβλημα τότε είναι βέβαιο ότι υπάρχει βλάβη στον υπολογιστή.

  • Αφαιρέστε την μπαταρία

Ένας εύκολος τρόπος για να ελέγξετε αν ευθύνεται η μπαταρία για το ότι δεν φορτίζει το λάπτοπ είναι να βγάλετε την μπαταρία από τον υπολογιστή, να συνδέσετε το καλώδιο στο λάπτοπ και αν δείτε ότι παίρνει κανονικά ρεύμα τότε υπάρχει θέμα ακεραιότητας της μπαταρίας.

  • Ελέγξτε το καλώδιο

Εξετάστε προσεκτικά όλο το καλώδιο του φορτιστή μήπως είναι αλλοιωμένο, κομμένο ή μυρίζει καμμένο σε κάποια σημεία. Αν εντοπίσετε κάτι τέτοιο έχετε βρει και το πρόβλημα.

  • Ελέγξτε τη σύνδεση

Όταν συνδέετε το βύσμα τροφοδοσίας η σύνδεση θα πρέπει να είναι αρκετά σταθερή. Αν ταλαντεύεται ή είναι χαλαρό τότε μπορεί να υπάρχει πρόβλημα με το βύσμα και να χρειάζεται επισκευή.

  •  Ελέγξτε τη θερμότητα

Το ότι δεν φορτίζει το λάπτοπ πολλές φορές οφείλεται σε υπερθέρμανση του υπολογιστή. Καθώς αυξάνεται η θερμοκρασία  οι αισθητήρες της μπαταρίας μπορεί να καούν κάνοντας το σύστημα να θεωρεί ότι η μπαταρία είναι πλήρως φορτισμένη ή λείπει εντελώς. Το πρόβλημα αυτό είναι πιο συνηθισμένο σε παλιά λάπτοπ, τα οποία δε διαθέτουν τις σύγχρονες τεχνολογίες ψύξης αλλά και σε καινούρια όταν δεν είναι σωστά τοποθετημένα με αποτέλεσμα να καλύπτονται οι γρίλιες της ψύξης. Στην περίπτωση αυτή αφήστε το σύστημα να κρυώσει και σιγουρευτείτε ότι οι αεραγωγοί είναι καθαροί και δεν υπάρχουν εμπόδια.

charge-laptop-battery

  • Αντικατάσταση καλωδίου/μπαταρίας

Αν με τα παραπάνω βήματα έχετε εντοπίσει το πρόβλημα τότε αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να αντικαταστήσετε το καλώδιο ή την μπαταρία. Αν παρόλα αυτά δεν φορτίζει το λάπτοπ τότε ήρθε η ώρα να ελέγξετε το λογισμικό και τις ρυθμίσεις

  • Έλεγχος ρυθμίσεων

Ανοίξτε τις επιλογές ενέργειας στον πίνακα ελέγχου και ελέγξτε αν όλα έχουν ρυθμιστεί σωστά σε ό,τι αφορά την μπαταρία, την οθόνη και τις επιλογές ύπνου. Ο πιο εύκολος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι οι ρυθμίσεις σας δεν προκαλούν προβλήματα είναι να επαναφέρετε το προφιλ ενέργειας στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις.

  • Ενημέρωση Drivers

Στον πίνακα ελέγχου ανοίξτε το Device Manager και κάτω από το «Batteries» θα πρέπει να δείτε τρία αντικείμενα, ένα για την μπαταρία, ένα για το φορτιστή, και ένα «Microsoft ACPI Compliant Control Method Battery». Ανοίγοντας κάθε ένα αντικείμενο ξεχωριστά θα εμφανιστεί ένα παράθυρο με τις ιδιότητες. Κάτω από την καρτέλα «Driver», θα δείτε ένα κουμπί με την ένδειξη «Update Driver». Μόλις ολοκληρώσετε την ενημέρωση και για τα τρία αντικείμενα επανεκκινήστε τον υπολογιστή και συνδέστε τον ξανά. Αν εξακολουθεί να μη λειτουργεί κάνετε απεγκετάσταση το «Microsoft ACPI Compliant Control Method Battery» και επανεκκινήστε.

  • Απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό

Αν τίποτα από τα παραπάνω δε λύνει το πρόβλημά σας τότε ήρθε η στιγμή να αναζητήσετε τη βοήθεια ενός ειδικού τεχνικού, ο οποίος θα εξετάσει το πρόβλημα βάσει των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών που μπορεί να έχει το μοντέλο του φορητού υπολογιστή σας. Το ειδικά καταρτισμένο τεχνικό προσωπικό της Computer Net Solutions είναι στη διάθεσή σας ώστε να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημά σας!