Το laptop δεν έχει ήχο? Έχουμε τη λύση!


Volume-Pressed-icon

Ένα πολύ συνηθισμένο πρόβλημα που μπορεί να παρουσιαστεί σε ένα φορητό υπολογιστή είναι η έλλειψη ήχου, για το λόγο αυτό η Computer Net Solutions σας προτείνει λύσεις  για τους πιο πιθανούς λόγους για τους οποίους το laptop δεν έχει ήχο.

  • Αρχικά όσο αστείο και προφανές και αν φαίνεται, αυτό που πρέπει να ελέγξετε είναι ο ήχος των windows. Πολλές είναι οι φορές που κατα λάθος πατάμε το mute button στον υπολογιστή και ψάχνουμε να βρούμε τον λόγο που δεν ακούμε ήχο. Στη φάση αυτή θα πρέπει επίσης να ελέγξετε τη λειτουργία και τη συνδεσμολογία των εξωτερικών ηχείων (σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε) καθώς επίσης και τον ήχο της εφαρμογής που χρησιμοποιείτε.windows-sound-management
  • Αφού σιγουρευτείτε για τη σωστή λειτουργία των παραπάνω δοκιμάστε να κάνετε μια επανεκκίνηση στο laptop, η οποία συχνά δίνει λύση σε πολλά προβλήματα.
  • Αν το laptop δεν έχει ήχο μετά την επανεκκίνηση τότε ήρθε η ώρα να ελέγξετε τους drivers για τον ήχο. Από το Devixe Manager επιλέγετε Sound,video and game controllers. Σιγουρευτείτε ότι δεν υπάρχει κάποιο θαυμαστικό δίπλα από τις συσκευές ήχου. Αν υπάρχει μάλλον λείπει κάποιος driver. Αν δεν υπάρχει δοκιμάστε να κάνετε ένα update στους drivers της κάρτας ήχου. Βρείτε τον κατασκευαστή και το μοντέλο και κατεβάστε τους τελευταίους drivers από το site.
  • Κάτι άλλο που μπορείτε να δοκιμάσετε αν το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει είναι να απεγκαταστήσετε τη συσκευή ήχου από το Device Manager κάνοντας δεξί κλικ στη συσκευή και Uninstall και αφού κάνετε επανεκκίνηση τα windows θα επανεγκαταστήσουν αυτόματα τη συσκευή ήχου.
  • Αν παρόλα αυτά το laptop δεν έχει ήχο αν είστε εξοικειωμένοι με το περιβάλλον BIOS του υπολογιστή σας μπορείτε να ελέγξετε από εκεί αν η κάρτα ήχου είναι ενεργοποιημένη. Μπορείτε επίσης να κατεβάσετε από την ιστοσελίδα του κατασκευαστή το πιο πρόσφατο BIOS για τον υπολογιστή σας και να κάνετε update.

Δοκιμάσατε όλα τα παραπάνω αλλά ο φορητός σας υπολογιστής εξακολουθεί να μην έχει ήχο? Τότε μη διστάσετε να επισκεφθείτε ένα από τα καταστήματα της Computer Net Solutions και το ειδικευμένο προσωπικό θα δώσει άμεσα την καλύτερη λύση στο πρόβλημά σας!