Τρεμοπαίζει η οθόνη του λάπτοπ σας και αναρωτιέστε τι φταίει? Δείτε τι λένε οι ειδικοί!

Οι φορητοί υπολογιστές έχουν οθόνες LCD οι οποίες είναι αρκετά ευαίσθητες σε πολλούς παράγοντες. Ένας από αυτούς είναι τα μαγνητικά πεδία ή ηλεκτρονικές συσκευές που μπορεί να βρίσκονται κοντά στο λάπτοπ όπως για παράδειγμα ηχεία και κινητά τηλέφωνα. Ένας άλλος λόγος για να τρεμοπαίζει η οθόνη του λάπτοπ είναι το λογισμικό (όπως για παράδειγμα οι drivers για τα video) αλλά και το hardware (όπως για παράδειγμα ελαττωματικό inverter). H Computer Net Solutions σας παρουσιάζει μια σειρά από εναλλακτικές προτάσεις ώστε να εντοπίσετε  την αιτία για την οποία τρεμοπαίζει η οθόνη του φορητού σας υπολογιστή και να δώσετε την κατάλληλη λύση.

Laptop-Screen-Wont-turn-On-Computer-Repair

Τρεμοπαίζει η οθόνη του λάπτοπ? Η Computer Net Solutions δίνει την καλύτερη λύση για εσάς άμεσα!

 

  • Αρχικά απενεργοποιήστε τον υπολογιστή, αποσυνδέστε όλες τις εξωτερικές συσκευές, αφαιρέστε την μπαταρία και αφού την ξανατοποθετήσετε ενεργοποιήστε τον υπολογιστή.
  • Ρυθμίστε την ανάλυση και το ρυθμό ανανέωσης της οθόνης κάνοντας δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας. Κάνοντας κλικ στην επιλογή “Screen Resolution” επιλέγετε στη συνέχεια από τη λίστα “Resolution” την προτεινόμενη ανάλυση για την οθόνη σας. Αν δεν την γνωρίζετε ανατρέξτε στις οδηγίες χρήσης. Στη συνέχεια επιλέγετε “Advanced Settings” και στο παράθυρο που εμφανίζεται για την κάρτα γραφικών θα δείτε την επιλογή “Monitor”. Εκεί από τη λίστα “Screen Refresh Rate” επιλέξτε “60 Hertz” και πατήστε ΟΚ
  • Ελέγξτε τις συσκευές που περιβάλλουν το φορητό σας υπολογιστή. Συσκευές όπως ηχεία, κινητά τηλέφωνα, ραδιόφωνα κ.ά. μπορεί να ευθύνονται για το ότι τρεμοπαίζει η οθόνη του λάπτοπ. Απομακρύνετε προσωρινά τις συσκευές αυτές και αν δείτε ότι το πρόβλημα δεν υπάρχει πια επαναφέρετε  μία μία τις συσκευές για να δείτε ποιά το προκαλεί.
  • Κάντε επανεγκατάσταση των drivers για τα video και επανεκκινήστε τον υπολογιστή.

Αν τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι αποτελεσματικό τότε πολύ πιθανό να υπάρχει κάποια βλάβη στο hardware

  images

  • Συνδέστε μια εξωτερική οθόνη στο laptop και ελέγξτε αν το πρόβλημα εμφανίζεται και σ αυτήν την οθόνη. Αν όχι απευθυνθείτε σε κάποιον τεχνικό γιατί ίσως να χρειαστεί αντικατάσταση της οθόνης του λαπτοπ .
  • Μπορεί επίσης να υπάρχει βλάβη στο inverter της οθόνης και αυτό μπορείτε να το διαπιστώσετε ανοίγοντας προσεκτικά προς τα πάνω το καπάκι του λάπτοπ και παρατηρώντας αν η οθόνη σταματάει να τρεμοπαίζει σε κάποια συγκεκριμένη απόσταση.

Αν όλα αυτά δε δίνουν λύση στο πρόβλημά σας ή σας φαίνονται περίπλοκα τότε οι ειδικοί της Computer Net Solutions είναι στη διάθεσή σας για μια άμεση διάγνωση της βλάβης ώστε να δώσουν την καλύτερη λύση για εσάς!